1. Valg af dirigent og referent
2. Bestyrelsens beretning for 2020 - 2021
3. Fremlæggelse af revideret regnskab for 2020 og 2021, budget for 2022 og kontingentfastsættelse for 2022
4. Fremlæggelse af planer for 2022
5. Forslag fra medlemmerne
6. Valg af formand
7. Valg af øvrige bestyrelsesmedlemmer og suppleant
8. Valg af revisor og revisorsuppleant
9. Eventuelt
Forslag, der ønskes behandlet under generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest torsdag den 3. februar 2022.
Kurset, der hovedsageligt handler om, hvordan man laver en rørt honning, afholdes af Henrik Krag-Jensen, men vil først forløbe efter honningsæsonen, hvor temperaturen forhåbentlig er mere passende kølig. Nærmere følger pr. email
Første Rabatindkøb i Bihuset - bestilling af varer fra den 19. februar - 27. februar. Detaljer angående bestilling sendes på mail til bivennerne.
Før-sæson-start møde torsdag den 24. marts kl. 19:30 - 21:30. Møde i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby. Der er åbent fra kl. 19:00.
Før bi-sæsonen rigtig starter, afholder vi det traditionelle før-sæson-start møde, hvor bivenner udveksler erfaringer og husker hinanden på, hvad man især skal være opmærksom på ved udvintringen.
Hvilke emner der tages op, bestemmes af deltagerne.
Klargøring af materiel torsdag den 7. april kl. 19:30 - 21:30. En aften i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby. Der er åbent fra kl. 19. Her vil bl.a. foreningens vokstavler blive klargjort. Medlemmer er velkomne til at medbringe egne rammer og prægede vokstavler til klargøring. Hvis du har eget ismeltningapparat, er det også en god idé at tage det med.
2. Rabatindkøb i Bihuset - bestilling af varer fra den 2. april - 10. april. Detaljer angående bestilling sendes på mail til bivennerne.
Aflevering af rammer til forårsafsmeltning - 19. - 21. april. Nærmere detaljer sendes på mail til bivennerne.
Begynderkurset 2022 praktiske del starter torsdag den 28. april kl. 19:00 - 21:00 i NBVs skolebigård, Brede Park. Det praktiske kursus
forløber hver torsdag indtil torsdag d. 18. august.
Skolebigården i Brede er åben hver torsdag aften fra 5. maj til 18. august kl. 19:00 - senest 21:00 for alle. Der er åbent fra kl. 19:00. Den første time er der undervisning for deltagerne i begynderkurset, men alle medlemmer er velkomne på alle skolebigårdsaftenerne.
Besøg af Kronborg Vestre Birks Biavlerforening lørdag den 14. maj fra kl. 9. Først i skolebigården og siden på Frilandsmuseet.
Besøg i skolebigården mandag den 30. maj fra kl. 10 af børn i 2'nd klasse fra Vidar Skolen i Gentofte.
Besøg i skolebigården tirsdag den 14. juni fra kl. 10 af børn i 0'te klasse fra Lyngby private Skole.
Nordsjællandske Bivenner blev stiftet for 92 år siden, men på grund af Corona-restriktionerne er det først blevet muligt at fejre begivenheden i år.
Jubilæet fejres lørdag d. 18. juni i Brede Park som et åbent hus-arrangement og vi håber at mange af vores medlemmer, bivenner fra vores søsterforeninger i det sjællandske og øvrige bivenner vil komme og være med til af festliggøre dagen.
Vi planlægger med flg. program for dagen:
Kl 14:00 Velkomst ved formand Frederik Andersen
Kl 14:10 Borgmester Sofia Osmani vil ønske tillykke
Kl 14:20 Vores tidligere formand Bodil Branner vil fortælle lidt om foreningens 90-årige historie
Kl 14:45 Peter Bavnshøj fra Det Grønne Museum vil fortælle om biavlen i ”gamle dage”
Kl 15:45 Afslutning med efterfølgende muligheder for at besøge NBVs skolebigård
Kl 18 Lukker vi for festlighederne
Der vil under dette forløb være noget lækkert til ganen, både vådt og tørt.
Husk, at NBVs arbejdsrum, Brede 76, har stærkt begrænset kapacitet så varerne skal afhentes hurtigst muligt.
Nærmere følger pr email.
Aftenmøde torsdag d. 27. oktober i Fuglevad Vandmølle
På dette aftenmøde i Fuglevad Vandmølle får vi besøg af Per Kryger, der vil holder foredrag om ” Hvordan overlever bier med varroa? ”.
Per Kryger vil redegøre for hvad ved vi om varroa tolerante bier og deres forsvarsmekanismer? Kan sådanne bier udvikles og vil de fungere i praktisk biavl? Er målet helt at opgive alle former for bekæmpelse? Kan vi tænke andre metoder ind i biavlen, til at holde varroamidens vækst under kontrol.
Per Kryger er seniorforsker hos Offentlig Bisygdomsbekæmpelse, Institut for Agroøkologi, Aarhus
På mødet kan NBVs medlemmer hver aflevere ét glas af egen honning til sensorisk
Er du forhindret i at deltage i mødet, må du aftale med Bo Bramming hvordan og hvor du så evt. kan aflevere din honning.
Julemøde torsdag d. 1. december
På dette traditionsrige aftenmøde for medlemmer og deres familie kårer vi årets honninger blandt de honninger, der blev indleveret i november til sensorisk bedømmelse. Hver mødedeltager vurderer hvilke honninger, vedkommende synes bedst om og ud fra dette kårer vi årets honninger.
Der kåres vindere indenfor flydende og faste honninger og vinderne må benytte NBVs låg-etiket med påtegnelsen ”Årets Honning 2022”
Der afsluttes med servering af diverse drikkevarer (rødvin, kaffe, te, saft) og oste. Drikkevarerne vil bl.a. være de gaver foreningen modtog i forbindelse med 90års jubilæet.