Nordsjællandske Bivenner

Du er her: Hjem > Bier og biavl > Syn, flytning af bier og sygdomsvarsling
menulink

Syn, flytning af bier og sygdomsvarsling

Kun bifamilier, der er synet, må flyttes til en anden bigård. De skal synes af en registreret kyndig biavler tidligst 14 dage før flytning. Ved køb af bifamilier er det sælgers ansvar, at bierne er synet. I begge tilfælde skal der udfærdiges en sundhedsattest (en flytteattest). Se Instruks for kyndige biavlere.
Brug det Centrale BigårdsRegister til at bestille syn af bier.

Varsling af ondartet bipest

Åbn hjemmesiden for Centralt Bigårds Register (CBR). Klik fra forsiden på “Udbrud af skadegørere”. På Danmarkskortet er markeret de områder, hvor der er konstateret ondartet bipest. Når der er konstateret et tilfælde af bipest, vil der samtidig med, at det registreres i CBR automatisk blive sendt en advarsel til alle biavlere, der har registreret en bigård inden for en radius på 2 km fra pest-bigården. Se også hjemmesiden Ondartet bipest.
Hvis en biavler har mistanke om ondartet bipest i en bifamilie, skal han/hun omgående kontakte den lokale biinspektør.

Uddannelse til kyndige biavler

sker ved at gennemføre et bisygdomskursus. For at kunne tilmelde sig kurset kræves det, at man har haft bier i mindst tre år. Kurserne afholdes  i Flakkebjerg og der er begrænset deltagerantal. Det er derfor en god idé at melde sig til kurset i god tid, find de praktiske oplysninger her.

 

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login