Nordsjællandske Bivenner

Du er her:   Hjem > Aktiviteter i NBV regi
menulink

Aktiviteter i NBV regi

Kalender 2017

Denne side indeholder en oversigt over kommende NBV aktviteter. Nogle af aktiviteterne findes også på kalenderen under Danmarks Biavlerforening, se
NBVs aktiviteter på Danmarks Biavlerforenings kalender.
En oversigt over afholdte aktiviteter findes i Arkiv > Aktiviteter i NBV regi
 
Oxalsyreblanding kan afhentes i Brede 76 fra tirsdag den 7. november. Medlemmer af Nordsjællandske Bivenner kan hente færdigblandet oxalsyre til varroamidebekæmpelse. Husk en egnet beholder; beregn 35 ml pr. bifamilie, der er indvintret på 10 tavler. Og husk at forsyne din beholder med en etiket for oxalsyre.

Se evt. Flemming Vejsnæs' videoer om behandling med oxalsyre på www.varroa.dk. Bemærk hvordan han kun drypper på bierne.

Vigtigt: En bifamilie indvintret på 10 tavler skal behandles med ca. 35 ml oxalsyreblanding, selv om den sidder i en mindre klynge. Fordel mængden forholdsmæssigt efter tætheden af bier i klyngen.
Husk, at oxalsyreblandingen ikke virker i celler med foreseglet yngel. Behandlingen bør derfor foretages i december, når bifamilien har ingen eller meget lidt yngel.
Oxalsyreblandingen bør opbevares mørkt, køligt og frostfrit
 
Julemøde med kåring af årets honninger mandag den 4. december kl. 19:30 i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby, for medlemmer og deres familie.
 Der er åbent fra kl. 19. 
Sensorikgruppen fremlægger resultaterne af arbejdet med honningbeskrivelserne af de honninger, der blev indleveret den 6. november. Vi kårer desuden årets honning blandt de indleverede honninger ud fra det subjektive smagsindtryk.
Af hensyn til mødets logistik beder vi om tilmeldig til mødet senest fredag den 1. december: send en mail til bodil.branner snabel-a me.com
 

Kalender 2018

 
Møde i Fuglevad Vandmølle mandag den 15. januar kl. 19:30. Der er åbent fra kl. 19. Kom og hør Lars Fischer og Zofuz Knudsen fortælle om deres oplevelser i Istanbul under Apimodia kongressen fra 29. september til 4. oktober 2017. Lars og Zofuz fik i Istanbul kåret deres rørte honning som den bedste. Ved afslutnings ceremonien fik de - som det ses på billedet - desuden overrakt ærespokalen, der bliver givet til den honning, som dommerpanelerne vurderer, er verdens bedste på tværs af alle kategorier.
 

Lars og Zofuz deltog også i Apimondia kongresserne i Ukraine i 2013 og i Sydkorea i 2015. Begge gange fik de kåret deres honninger. En helt unik præstation!
November-nummeret 2017 af Tidsskrift for Biavl indeholder Lars' og Zofuz' “Beretning fra Apimondia Kongressen i Istanbul", s. 333-337.
 
Fortsætterkursus for 2+biavlere de tre torsdage 1., 8. og 22. februar kl. 19:30 - 21:30 i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby. Der er åbent fra kl. 19.
Kurset henvender sig til bivenner, der var på begynderkursus i 2017 eller tidligere og selv har haft bier i mindst et år. Flere detaljer senere. 
 
Generalforsamling mandag den 26. februar kl. 19:30 - 21:30. Ordinær generalforsamling i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby. Der er åbent fra kl. 19:00. 
 
Før-sæson-start møde mandag den 19. marts kl. 19:30 - 21:30. Møde i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby. Der er åbent fra kl. 19:00. 
 
Møde i Fuglevad Vandmølle mandag den 16. april kl. 19:30. Der er åbent fra kl. 19. Emnet meddeles senere. 
 
Besøg i skolebigården tirsdag den 29. maj fra kl. 10 af børn i 0te klasse fra Lyngby private Skole. 

Undermenu

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple
Template by CMSimple modified by djurhuusweb.dk
Login