Kager

Opskrifter på Honningkage med kærnemælk og Gulerods honningkage kan læses nedenfor og hentes som pdf-filer:
Opskrift på honningkage med kærnemælk i pdf-format
Opskrift på gulerods honningkage i pdf-format

Honningkage med kærnemælk

Opskrift fra Arne Astrup og Claus Meyer: Spis igennem, Politikens Forlag 2002

Ingredienser
250 g honning
225 g sirup
250 g brun farin
3 sammenpiskede æg
1/2 l kærnemælk
1 usprøjtet citron, saft og skal
750 g hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt nellike

Fremgangsmåde
Varm honning, sirup og farin op til en tyktflydende masse. Blandingen behøver ikke være særlig varm. Tilsæt dernæst æg, kærnemælk, citronsaft og fintrevet citronskal. Bland de tørre ingredienser og sigt dem. Rør og pisk dem i blandingen. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) eller brødform. Bages ved 150 grader i ca. 1 time.

Kagen opbevares i tætsluttende emballage uden for køleskabet og holder sig sej og fugtig i lang tid. Kan spises med smør på. Kan også ristes på brødrister i tynde skiver.

Kommentar
Kom gerne flere krydderier i f.eks.: saften af 2-3 spsk. revet frisk ingefær (læg den revne ingefær mellem to skeer og pres saften ud), og knust kardemomme fra kardemommekapsler. Tilføj evt. nødder, dadler ...
Der er mange variations muligheder!

 

Gulerods honningkage

Ingredienser til en bradepande på ca. 30 x 40 cm
750 g honning
2 1/2 dl olie
10 æg
700 g mel
2 1/2 tsk. vaniljesukker
5 tsk. bagepulver
2 1/2 tsk. natron
1 tsk. salt
5 tsk. kanel
950 g gulerødder
100 g mandler

Topping
250 g Ricotta
160 g smør
300 g flormelis
2 1/2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde
Varm honningen op til en tyktflydende masse, hvis den ikke allerede er flydende. Rør olien i og pisk æggene i et ad gangen. Bland de tørre ingredienser og sigt dem. Rør og pisk dem i blandingen. Riv gulerødderne fint og hak mandlerne groft og vend dem i. Læg bagepapir i bradepanden og hæld dejen i. Bages ved 185 grader i ca. 1 time.

Rør Ricotta og smør blødt. Rør flormelis og vaniljesukker i lidt efter lidt. Smør cremen på kagen, når den er helt afkølet.