Centralt BigårdsRegister (CBR)

Det er nu lovpligtigt, at alle registrerer deres bigårde i Centralt BigårdsRegister, se NBV's Mål og Politik. CBR kræver Log ind med personlig MitId.

Fra forsiden af CBR (Oversigt i øverste bjælke) - og uden at være logget ind - har du adgang til

Hvorfor registrering

Registrering af bigård

Her er link til forsiden af Centralt BigårdsRegister.
OBS Macintosh brugere bør vælge browseren Firefox.

Hvis du er første gangs bruger bliver du guidet igennem registreringen. Den omfatter: Registrering som bruger af systemet og Registrering af bigårde som tilhører brugeren.

Vejledninger til brug af CBR

findes på Landbrugsstyrelsens hjemmeside, se
Link til vejledninger

Der er vejledninger i, hvordan du opretter dig i CBR, registrerer din bigård, køber og sælger bier, flytter bier, bestiller syn af bier hos kyndig biavler med mere.

Køb af bifamilie

Hvis du planlægger at købe en bifamilie af en sælger, der er registreret i Centralt BigårdsRegister, skal du gøre dig synlig. Det gør du ved - fra din side i registeret - at klikke på “Administration" i øverste bjælke. Under “synlig" i det nye vindue kan du vælge “Ja" eller “Nej". Står der “Ja" er du synlig. Står der “Nej", skal du dobbeltklikkke på “Nej", scroll ned og vælge “Ja", så bliver du synlig.
Hvis du ikke ønsker at være synlig, kan du aflæse dit ID nummer og oplyse det til sælger.

Når sælger har tilbudt salg af bifamilie til dig, modtager du fra Centralt BigårdsRegister en mail om det. For at købet kan effektueres skal du bekræfte salget i Centralt BigårdsRegister. Det gør du på følgende måde og i følgende rækkefølge.

  1. I vinduet “Bier udbudt til salg": Klik på linien med navn på Sælger og Køber. Så dukker der et nyt vindue op.
  2. I vinduet “Vælg bigård at placere de købte bifamilier i": Klik på pilen i boksen og vælg den relevante bigård. Har du kun én, så vælg den. Afslut med klik på OK. Så dukker der et nyt vindue op.
  3. I vinduet “Redigér Køb fra registreret biavler": Klik i cirklen ud for “Godkendt". Ret evt. Dato og Klokkeslet. Afslut med klik på “Gem aftale".

Når sælger har godkendt dine evt. rettelser modtager du en mail fra CBR om, at aftalen er godkendt af begge parter (Sælger og Køber).